Борд на директорите - ACIBADEM Здравни Услуги

БОРД НА ДИРЕКТОРИТЕ

MEHMET ALİ AYDINLAR

Председател на Борда на директорите
Г-н Айдънлар започва кариерата си като сертифициран експерт счетоводител през 1982 г., а Болница Acıbadem е първото му начинание в здравния сектор през 1991 г. Носител е на наградата за отличие в мениджмънта “Management Excellence Award” на “Global Young Entrepreneur Businessman Competition” през 1998 г. Удостоен е с титлата „почетен доктор“ от Института за социални науки към Университета Dumlupınar. Отличен е като „Предприемач на годината“ в проучването „Бизнесмен на годината“, организирано от списание Ekonomist, и е избран за „Бизнес мениджър на годината“ от вестник Dünya и Бизнес факултета към Истанбулския университет през 2006 г. През същата година вестник Referans избира Acıbadem Healthcare Group за “Fastest Fish in Turkey”. Г-н Айдънлар получава наградата за „Най-голям личен принос в здравеопазването“ на Healthcare Volunteers през 2007, 2009 и 2010 г. Удостоен е с „Почетна награда за здравен мениджмънт“ от журнала Hastane („Болница“)през 2008 г. Мехмет Али Айдънлар е отличен и с Outstanding Service Award от TGNA през 2010 г., както и като „Човек на спорта на годината“ през 2011 г. заради приноса си към спорта.

HATİCE SEHER AYDINLAR

Вицепредседател на Борда на директорите
Дипломира се във Факултета по химия към Университета Galatasaray. Навлиза в здравния сектор с Acıbadem през 1993 г. Към момента г-жа Айдънлар е вицепредседател на Борда на директорите на Acıbadem Healthcare Group.

BHAGAT CHİNTAMANİ ANİRUDDHA

Член на Борда на директорите
Бхагат Чинтамани Анирудха (Чинта Бхагат) към момента ръководи Инвестиционния отдел в Khazanah Nasional Berhad („Khazanah“). Чинта, който е директор на офиса в Мумбай, управлява дейностите в здравния сектор. В продължение на 14 години е работил в офиса на McKinsey & Company в Сингапур, включително 6 години като управляващ партньор, преди да продължи кариерното си развитие в Khazanah. Чинта е специализирал в областта на връзки с инвеститори и e работил за държавните фондове на редица страни, за частни компании и семейни бизнеси, но също така е известно име в сферата на здравеопазването, поради професионалните си ангажименти в много болници в Азия. Чинта Бхадат е основател на направлението за институционално управление в McKinseyи дълго време ръководи тази дейност. След като е работил на различни позиции в инженерни и строителни компании в Индия, преди да се присъедини към McKinsey, Чинта е промотиран до поста на CEO в тази компания. Чинта Бхадат е квалифициран архитект. Има магистърска степен от бизнес програмата на INSEAD Business School.

TAKESHI SAITO

Член на Борда на директорите
Такеши Саито е бакалавър по Политически науки от Keito University в Япония. Завършил е следдипломна програма в Kellogs School of Management към Northwestern University. Такеши Саито е посветил голяма част от кариерното си развитие, започнало в Mitsui & Co. през 1995 г., на здравния сектор. Назначен е за ръководител на фармацевтичния отдел след 2 години във финансов отдел. След завършването на MBA през 2004 г., той става Директор институционално планиране в Mitsui U.S.A и управлява направленията химия, природни ресурси, потребителски услуги и информационни технологии. По време на назначението си в Mitsui U.S.A, той е инициатор за основаването на здравен отдел и инвестициите във водеща компания за управление на медицински услуги. Такеши Саито е промотиран до Мениджър стратегическо планиране и бизнес развитие в Отдела за науки за живота (през 2008 г. наименованието му е променено на Отдел за медицински услуги) в Mitsui през 2007 г. На поста г-н Саито е управлявал инвестициите на една от най-големите фармацевтични вериги в Япония и е изготвил 10-годишен план за развитието на новия отдел. Повишен на длъжността Директор през 2009 г., г-н Саито управлява инвестициите на IHH и временно е назначен в Отдела за стратегическо планиране на Parkway Group Healthcare като заместник-директор. След това временно назначение в Parkway Group Healthcare, г-н Саито се завръща в Mitsui като генерален мениджър на доставчиците на услуги в Отдел за медицински услуги, като същевременно е член на Борда на директорите на IHH и неговите дъщерни дружества.

SHIRISH MORESHWAR APTE

Член на Борда на директорите
Шириш Морешвар Апте има богат опит в областта на банковото дело и финансите. Започва кариерата си като банкер в Citibank, Индия през 1981 г., като работи по редица проекти в Лондон (1993-1997), Полша (1997-2003), Лондон (2003-2009), Хонконг (2009-2011) и Сингапур (2011-2013 г.). По време на 32-годишната си кариера в Citibank/Citigroup, г-н Апте работи на разрастващи се пазари, включително Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка (CEEMEA) и Азиатско-тихоокеанския регион.

Оглавявал е подразделенията за институционално и инвестиционно банкиране на Citigroup в Индия; бил е главен изпълнителен директор (CEO) на Citibank Полша и стана първият CEO за CEEMA и Азиатско-тихоокеанския регион. Като член на административните и оперативните комисии на Citigroup от 2008 до 2012 г., г-н Апте оглавява комисията по бизнес практики в групата. Той е начело на отдела за Азиатско-тихоокеанския регион, когато се оттегля от Citigroup през 2014 г . Понастоящем г-н Апте заема длъжности в управленските бордове и надзорни съвети на редица компании, включително Citibank Япония, Австралийска банка Commonwealth, Сингапурски банков и финансов институт и Bank Handlowy Полша.

MUSTAFA ERÖĞÜT

Член на Борда на директорите
Мустафа Ерогут, който има бакалавърска степен по бизнес мениджмънт, мениджмънт концентрация и следдипломна квалификация (MBA) по бизнес мениджмънт, мениджмънт концентрация в спорта в Ithaca College, САЩ, работи активно като старши спортен мениджър и участва в проекти за социална отговорност в спортни и младежки организации през последните 8 години. Започва кариерата си като административен координатор в Академията за младежко развитие на общината на Истанбул (IBB). Г-н Ерогут е бил административен директор на професионалния футболен отбор на IBB, асистент супервайзър в BAKER TILLY GÜRELY, директор на Отдела за развитие на футбола и заместник-директор на футболното подразделение в Турската федерация по футбол. Към момента г-н Ерогут е изпълнителен директор на истанбулския футболния клуб Başakşehir и заместник генерален секретар на Съюза на турските спортни клубове. Освен това, той е член на Комитета за младежки и аматьорски футбол на УЕФА.

LOW SOON TECK

Член на Борда на директорите
Лоу Суун Тек е адвокат в бутикова фирма в Сингапур от 1991 до 1993 г. и в този период се фокусира върху корпоративно и банково право. Впоследствие започва работа в Kuok/Kerry Group в Хонконг, където заемаразлични ръководни длъжности, включително в Дирекция операции на SCMP Group, която издава South China Morning Post. Той отговаря за бизнес развитието, печата на вестника, тиража и разпространението, и управлението на ритейл веригата. Лоу Суун Тек се завръща в Сингапур през 2005 г. и започва работа като финансов одитор в Kuok Oils & Grains Pte Ltd. Компанията се слива с Wilmar International Co. Ltd. през 2006 г. Работи в Wilmar като финансов директор до 2009 г. Впоследствие е назначен в PACC Offshore Services Holdings, офшорният клон на Kuok/Kerry Group, като главен финансов директор. През 2013 г. започва работа като главен финансов директор в RCMA Group, фирма за управление на стокови вериги за доставки, и работи там до 2015 г. Има над 20 години опит на ръководни позиции в областта на финансите, правото и общото управление. Лоу Суун Тек става главен финансов директор на IHH Healthcare Berhad Group на 10.01.2016 г. Завършил е Юридическия факултет на Националния университет в Сингапур и има магистърска степен по бизнес от Booth School, University of Chicago.

ROSSANA ANNIZAH BINTI AHMAD RASHID

Член на Борда на директорите
Росана Аниза Бинти Ахмад Рашид е член на Борда на IHH Healthcare Berhad от 2012 г. и е член на борда и управлението на Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. (Inc.), партньор на IHH. Освен това, тя е независим член на борда в Parkway Trust Management Ltd. („PTM“), косвено дъщерно дружество на IHH. PTM управлява инвестиционния тръст Parkway Life Real Estate, листван на сингапурската борса (Singapore Exchange Securities Trading Limited). Г-жа Росана е назначена като председател на Jardine Matheson Group през 2016 г. и е заместник-председател на Комитета за превози като независим член на борда на Jardine Matheson Companies Group с неизпълнителни правомощия. В допълнение, тя е член на Инвестиционния панел и Комитета по риска на Employees Provident Fund в Малайзия. Назначена е за неизпълнителен член на борда в Celcom Axiata Berhad през май 2017 г.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search