Урология

Урология

В Отделенията по урология, ACIBADEM Healthcare Group предоставя висококачествени урологични изследвания, диагностика и лечение за възрастни и деца, с динамичен медицински екип, който следва последните развития в тази област. Медицинските специалисти в урологичните отделения работят всеотдайно за осигуряването на услуги, базирани на техния клиничен опит и познания, и основаващи се на най-новите научни изследвания и разработки.

Освен рутинните операции, като трансуретрална резекция (ТУР) на простата и пикочен мехур, инвазивни и неинвазивни операции при камъни (уретроскопия, перкутанна нефролитотомия и литотрипсия (ESWL), звеното е водещ урологичен център за извършването на сложни медицински операции при урологични ракови заболявания, детски урологични операции, уродинамика и лечение на сексуална дисфункция.

Съвременни медикаментозни и хирургични терапии се прилагат за лечение на нарушения в уринирането, причинени от увеличена простата (ТУР, лечение със Зелен лазер – Greenlight Laser PVP, Greenlight Laser HPS, термотерапия Feedback Thermotherapy). Освен това се провеждат всеобхватни изследвания в области, касаещи здравето на простатата, като скрининг за рак на простатата и лечение на инфекции на простатата. В Отделенията по урология на ACIBADEM Healthcare Group се използват всички съвременни хирургични и лекарствени методи за лечение на урологични ракови заболявания. Рутинно се извършват процедури като радикална простатектомия със запазване на нерви (при рак на простата) и радикална цистектомия (при рак на пикочния мехур). Освен това, други операции в областта на онкоурологията, например за лечение на бъбречни и тестикуларни тумори, се извършват от нашите урологични хирурзи, съвместно със специалисти по анестезиология и интензивно лечение. При някои случаи на урологични тумори лечението на пациентите се прилага в координация с отделенията по медицинска онкология и лъчетерапия.

В ACIBADEM Healthcare Group, за лечение на камъни в уринарния тракт се прилагат ендоскопски (затворени) операции, които изискват високи технологични възможности. Освен с оперативни процедури, лечението на камъни е възможно и чрез амбулаторни методи като литотрипсия (ESWL). Ние сме сред водещите центрове по отношение на опит в ендоурологичното лечение на бъбречно-каменна болест (уретроскопия, перкутанна нефролитотомия – PCNL).

Звеното за уродинамика предлага подробни диагностични изследвания при инконтиненция и проблеми с уринирането, които могат да възникнат на всяка възраст както при мъже, така и при жени. Уродинамиката и съвременни радиологични методи се използват при диагностицирането и проследяването на инконтиненция при деца и възрастни, например за изпускане на урина през нощта в детска възраст и незадържане на урина при жени, както и при пациенти с миеолдисплазия (спина бифида).

Лечение на проблеми с ерекцията и еякулацията при мъже, наречени еректилна дисфункция, както и инфертилитет при мъжете, се планира и осъществява в сътрудничество със специалисти от други медицински области.

Педиатричната урология се занимава с диагностика и лечение на вродени и придобити заболявания на пикочната и половата система, които могат да бъдат открити преди и след раждането. Примери за такива заболявания са хидроцеле или киста на пъпната връв, задържане на тестисите, обрязване, спешни състояния свързани с тестисите и пикочния мехур (остър скротум и усукване на тестис). Хипоспадията (вродена аномалия, при която отворът на пениса не е при върха, а на друго място) е едно от заболяванията, които представляват особен интерес за нашите уролози. Те извършват както първоначална корекция на хипоспадията, така и оперативно лечение на пациенти, които вече са били оперирани, но не достатъчно успешно.

Истории на пациенти

БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРОФ. АЛИ РЪЗА КУРАЛ, И НА ЦЕЛИЯ ВИ ЕКИП, ЧЕ МИ СПАСИХТЕ ЖИВОТА…
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРОФ. АЛИ РЪЗА КУРАЛ, И НА ЦЕЛИЯ ВИ ЕКИП, ЧЕ МИ СПАСИХТЕ ЖИВОТА…

С това писмо бих искал да изразя искрената си благодарност към проф. Али Ръза Курал, неговия хирургичен екип и медицинските сестри, целия болничен персонал и администрацията. Още от първия преглед проф. Али Ръза Курал подходи към моите здравословни проблеми много професионално и адекватно. За съжаление, след мултипараметричния ЯМР и ЯМР направлявана биопсия стана ясно, че […] Виж повече

Новини и статии по темата

Първият турски хирург Член на Royal College of Surgeons
Първият турски хирург Член на Royal College of Surgeons

Проф. д-р Али Ръза Курал, който със своите научни разработки и близо 2000 роботизирани операции до момента е един от хирурзите със световно признание в областта на урологията, от дълги години работи в Acıbadem Health Group, а сега увенчава успехите си с още едно признание. Той е приет за почетен член с титлата FRCS-Honorary от […] Виж повече

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search