Трансплантация на коса - ACIBADEM Здравни Услуги
Център за трансплантация на коса

Център за трансплантация на коса

Центърът за трансплантация на коса Acibadem и нашите опитни медицински екипи, специализирани в тази област, са идеалното решение за присаждане на коса в среда, която предоставя най-качествена грижа за вашето здраве и благополучие.

Какво е трансплантация на коса?

Загубата на коса може да бъде стресиращо изживяване за всеки, независимо от възрастта и пола му. Това обаче се случва по-често при мъжете. Поради това, трансплантацията на коса се счита за една от променящите живота процедури в козметичната хирургия за хора, които губят или вече са загубили косата си поради косопад или други причини.

Присаждането на коса винаги е било популярно сред известните личности, а историите за знаменитости, претърпели такава процедура, дори влизат в новините. Благодарение на някои развития в медицинските технологии, използвани в тази област, през последните години трансплантацията на коса бързо се превърна в популярно решение за много хора, тъй като сега е по-достъпна от всякога, с по-бързо възстановяване и по-малко болка.

Всъщност, при процедурите за присаждане на коса се използват поне три различни метода. В основата си всеки един от тях може да се опише като прехвърляне на здрави космени фоликули от определени участъци на главата към онези зони, където косата е оредяла или напълно липсва. Този тип лечение осигурява трайни резултати и относително бързо и лесно възстановяване, което може да варира в зависимост от използвания метод. Ако се чувствате психологически засегнати от оплешивяване, не се колебайте да се обърнете към Центъра за трансплантация на коса Acibadem, където с помощта на най-съвременни технологии лесно ще се освободите от негативните последствия от загубата на коса.

Трансплантация на коса в Турция

С удобното си географско местоположение, впечатляващи исторически забележителности и разнообразни възможности за настаняване – от луксозни до бюджетни места, Турция вече е сред големите играчи, с водещи позиции в туризма и здравния туризъм. В комбинация с факта, че Турция разполага с модерни медицински центрове и експерти в присаждането на коса, със сигурност тя се превърна в една от най-популярните дестинации за тази цел през последните години. При това, разходите за трансплантация на коса в Турция са много по-ниски в сравнение с цените във Великобритания, САЩ и Европа.

Колко струва присаждане на коса? Разбира се, никъде по света няма фиксирана цена за тази процедура. Все пак, цените за трансплантация на коса във Великобритания варират между £5000 и£15 000, докато в САЩ са между $4000 to $20 000. Същата процедура в Турция струва далеч по-малко, дори с включен престой в луксозен хотел, разходи по транспорт, преводач и следоперативни грижи. Освен това, след операцията за трансплантация на коса можете да останете в Турция и да се наслаждавате на красиви гледки на достъпни цени.

Защо да избера Център за трансплантация на коса Acibadem?

Популярността на Турция сред хора по цял свят за трансплантация на коса доведе и до някои негативни последствия. През последните години отвориха много клиники за присаждане на коса в цялата страна. Поради значителните разлики в цените, наличието на някои непрофесионални „експерти“ и липсата на отзиви от страна на пациенти за част от тези клиники, изборът на надежден и професионален център, с опитни хирурзи и санитарно-хигиенни условия, които гарантират вашата удовлетвореност, се превърна в труден и сложен процес. Със своя професионален медицински персонал и хирурзи, специализирани в областта на козметичната хирургия, Acibadem предлага медицински доказали се методи за присаждане на коса. 30-годишен опит и национална мрежа от свързани здравни услуги, с 21 болници и 13 медицински центъра, над 3500 лекари и 4500 медицински сестри, превръщат Acibadem в престижен и доказал се център за трансплантация на коса.

Всеки пациент има право да бъде уверен, че ще получи възможно най-добрия резултат от провежданото лечение. Водени от този принцип, Центърът за трансплантация на коса Acibademпредоставя най-добрите възможности, с последните медицински технологии и опитни хирурзи, за да сме сигурни, че вашето пътуване до Турция ще остави завинаги приятни спомени.

Методи за трансплантация на коса

Технологиите за присаждане на коса са изминали дълъг път за сравнително кратко време. В самото начало, а именно преди 40-те години на миналия век, хирургичните техники са били изключително ограничени и експертиза в тази област не е била налична, поне според съвременните стандарти. През 1939 г. японски дерматолог на име Шоджи Окуда описва първите експерименти с трансплантация на коса в съвременния медицински свят. Въпреки че днес не знаем много за процедурата тогава, той използва техника, която е много сходна с метода FUE. Най-общо, Окуда извлича космените фоликули с малки, кръгови разрези и ги присажда в оплешивяващата област на главата на пациента си. Според изявленията му, операцията е била успешна.

Следващото развитие в областта на присаждането на коса, което си заслужава да се спомене, дойде в началото на 50-те години. Друг опитен дерматолог на име Норман Орентрайх, смятан за бащата на съвременната трансплантация на коса, започва да провежда експерименти в тази област. Той разработва своя техника, с която се опитва да премести групи космени фоликули. Открива, че от преместени фоликули могат да израснат косми в оредели или оплешивели участъци от главата. Тъй като методът му включва групи фоликули, резултатите не са толкова естествени, колкото човек би искал. В следващите десетилетия експерти по цял свят изобретяват нови методи, за да получат по-добри резултати, като присадките стават все по-малки и по-малки. В съвременните технологии, три метода са най-популярни сред хирурзите. Това са FUE, FUT и DHI.

FUE (Екстракция на фоликуларни единици)

Екстракцията на фоликуларни единици, наричана накратко FUE, е едно от последните развития в техниките за трансплантация на коса. Изграден върху първите открития на Шоджи Окуда, този метод за изваждане на отделни космени фоликули е приложен за първи път през 1989 г. Техниката е усъвършенствана с времето, за да постигне своята висока популярност в наши дни. В следващите десетилетия инструментите, използвани за процедурата, стават все по-малки и по-малки. Фактът, че методът FUE предоставя възможност за вземане на точни решения от специализираните хирурзи и че осигурява естествен на вид кроен резултат, го прави най-популярен сред трите основни техники за присаждане на коса.

Има три различни похвата за трансплантация на коса FUE. Това са:

Sapphire FUE

При технологията Сапфир FUE, вместо стоманени игли се използват специални остриета от сапфир за извличане на космените фоликули. Тези сапфирени остриета позволяват още по-голяма прецизност по време на операцията и по-кратък възстановителен период за пациентите, който продължава около седмица.

MicroFUE

MicroFUE е най-прецизната техника за FUE трансплантация на коса. При този метод се използват тънки игли с диаметър 0.6-0.8 mm, свързани с микромотор. Благодарение на микромотора, продължителността на процедурата е много по-кратка в сравнение с другите техники за присаждане на коса.

FUE при дълга коса

Техниката FUE за дълга коса е предпочитана от пациенти, които не желаят да обръснат главата си изцяло преди хирургичната операция. При тях косата се оставя да израсне на тила и отстрани на главата, след което се бръсне само правоъгълен участък отзад на скалпа и космени фоликули се извличат само от тази зона, за да се пренесат в желаната област. Обръснатият правоъгълен участък може лесно да се прикрие със сресване на по-дългата коса наоколо, докато донорската зона заздравее напълно.

FUT (Трансплантация на фоликуларни единици)

FUT методът е по-стара техника за присаждане на коса в сравнение с FUE и DHI. Поради това, FUE и DHI вече се използват по-често в наши дни от опитните и технологично напреднали центрове за трансплантация. Разликата е в това, че при метода FUT космените фоликули се извличат и присаждат на групи, вместо поединично, както е при техниката FUE. Затова този метод е подходящ в случаите, когато се налага присаждането на много коса. При такива случая, техниката FUT дава по-добри резултати в сравнение с трансплантацията на отделни космени фоликули. Въпреки това, този метод има някои недостатъци, като по-дългия и болезнен период за възстановяване. Освен това, хирургичната операция оставя белег под формата на хоризонтална лента на тила, въпреки че белегът може лесно да се прикрие с израсналата коса.

DHI (Директно имплантиране на коса)

DHI е най-новият метод за трансплантиране на коса. Той работи по сходен начин с метода FUE, при който космените фоликули се извличат и присаждат един по един. Разликата е в инструмента, използван при DHI. При операция по метода FUE, хирургът трябва да отвори малки разрези, за да присади фоликулите в оредяващата част от скалпа. Методът DHI комбинира екстракция и присаждане на космените фоликули в една процедура, с помощта на специално устройство, подобно на писалка. Това значително съкращава продължителността на операцията.

Трансплантация на коса в Acibadem

След като пристигнете в Турция и се настаните в хотела си, можете да посетите Центъра за трансплантация на коса Acibadem, за да започнете с необходимите изследвания, предварителен преглед и подробен анализ, които помагат да се прецени кой е най-подходящия метод за Вас. Този процес включва и преценка за това колко графта (присадки) ще бъдат необходими. На този етап можете да зададете всички въпроси, който ви хрумват, и да се консултирате с експертите на Acibadem, за да получите най-добрия резултат и пълна удовлетвореност от процедурата.

След като окончателните кръвни тестове са готови и подготовката за операцията е приключила, ще ви отведат до операционната сала. Там ще ви бъде поставена локална анестезия в скалпа, след което хирургът ще извърши операцията за трансплантация на коса, като използва техниката, определена като най-подходяща за Вас по време на предоперативната фаза. След процедурата, можете да бъдете изписани от болницата в същия ден. Опитният медицински персонал в Центъра за трансплантация на коса Acibadem ще ви осигури необходимите следоперативни грижи и ще проследи физическото ви състояние. Ако е необходимо, могат да бъдат уговорени допълнителни прегледи през следващите няколко дни, за да се следи напредъка на оздравителния процес. Независимо от техниката, използвана във вашия случай, ще можете да се върнете към обичайния си начин на живот след по-малко от седмица, а третираните участъци ще заздравеят напълно в рамките на един месец.

Въпроси и отговори

  • Трайни ли са резултатите при присаждане на коса?

Донорската зона, избрана за операцията, съдържа най-здравите космени фоликули. Поради тази причина няма да загубите косата в онази част от главата си, където косата е присадена. Вашата трансплантирана коса ще остане за постоянно в почти всички случаи.

  • Кой метод за трансплантация на коса е подходящ за мен?

Вземането на решение за предпочитания метод не е възможно преди провеждане на необходимите изследвания и предварителния преглед. Водещите медицински експерти в областта на присаждането на коса ще определят най-подходящата техника за Вас по време на предварителните срещи в Центъра за трансплантация на коса Acibadem.

  • Ще имам ли нужда от упойка при трансплантацията на коса?

Да, преди операцията ще Ви бъде поставена местна упойка в скалпа с помощта на анестезиолог. По време на процедурата ще бъдете в пълно съзнание, но няма да усещате нищо в областта на скалпа за известен период от време.

  • Трябва ли да избръсна главата си преди трансплантацията?

В повечето случаи отговорът е „да“. Все пак, няма нужда да правите каквото и да било, преди да пристигнете в клиниката. Главата ви ще бъде обръсната преди процедурата, ако е необходимо.

  • Ще порасне ли отново косата ми в донорската зона?

Технически погледнато, отстранените космени фоликули няма да пораснат отново. Въпреки това, благодарение на усъвършенстваните техники за подбор на отделни космени фоликули по методите FUE и DHI, няма да се забелязва никаква промяна в донорската област след пълното ѝ заздравяване. Имайте предвид, че това не се отнася за метода FUT за трансплантация на коса.

https://www.youtube.com/watch?v=LkTHld2X-Q0

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search