Гръдна Хирургия (торакална Хирургия)

Гръдна Хирургия (торакална Хирургия)

В Отделенията по гръдна хирургия в ACIBADEM Healthcare Group се предоставя цялостна грижа за деца и възрастни пациенти от цял свят, с най-съвременните технологии и методи за диагностика и лечение.

Отделението по гръдна хирургия осигурява широк спектър от хирургични услуги за диагностициране и лечение на комплексни заболявания в областта на гръдния кош, включително белите дробове и хранопровода. Гръдните хирурзи в ACIBADEM прилагат мултидисциплинарен подход, като работят в сътрудничество със специалисти от сферата на онкологията и радиологията.

Някои от най-често прилаганите процедури/операции в нашите болници:

 1. БЯЛ ДРОБ: Операции, включващи резекция, реконструкция, сутура и биопсия на бял дроб.
 2. ГРЪДНА СТЕНА: Операции, включващи резекция и реконструкция на гръдната стена за неоплазма; торакопластика и реконструкция на пектус екскаватум и пектус каринатум (вдлъбнат и изпъкнал гръден кош), и други деформации на гръдната стена, както и лечение на нестабилен гръден кош вследствие от травма. 
 3. ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА: Операции, включващи резекция, реконструкция и сутура на трахея и бронхи при неоплазми, стенози и травма. Операции, необходими за контрол на дихателните пътища, включително трахеостомия, трахеална интубация и ендолуминални процедури.
 4. ДИАФРАГМА: Операции за резекция, реконструкция и сутура на диафрагмата.
 5. МЕДИАСТИНУМ: Операции на медиастинума, включително биопсия и резекция на неоплазми, дренаж при инфекции, медиастинална лимфаденектомия, медиастинотомия и медиастиноскопия.
 6. ПЕРИКАРД: Операции на перикарда, включително резекция, реконструкция и дренаж.
 7. ЕНДОСКОПИЯ: Ендоскопски процедури с флексибилна и ригидна оптика и инструментариум върху трахео-бронхиалното дърво и хранопровода (бронхоскопи).
 8. ЛИМФНИ ВЪЗЛИ: Биопсия на шийни, медиастинални и аксиларни лимфни възли.
 9. ХИПЕРХИДРОЗА: Операции на гръдни симпатикови нерви при прекомерно изпотяване.
 10. ТОРАКАЛНА АПЕРТУРА:  Операции за корекции при синдром на горната торакална апертура.
 11. ПЛЕВРА: Операции за лечение на плеврален мезотелиом, проблеми в плевралната кухина, включително торакоцентеза, тръбна торакостомия, шънтиране при плеврални изливи, лечение на пневмоторакс, плевректомия, декортикация, дренаж и резекция при емпием.
 12. ЕМФИЗЕМ: Операции за функционална корекция при емфизем или усложненията на емфизема.
 13. 13.ТРАВМИ: Операции при травматични увреди на гръдната стена, на органи в гръдния кош и техните усложнения.

Хирургични подходив ACIBADEM

Минимално инвазивна хирургия (VATS) при рак на бял дроб в ранен стадий

Ракът на белия дроб може да бъде излекуван в ранен стадий. Най-подходящото лечение се определя чрез обстойно изследване на пациента от консилиум, който се състои от опитни специалисти в областта на медицинската онкология, радиационната онкология, гръдна хирургия, радиология, патология и нуклеарна медицина. Щом се установи, че операцията би излекувала заболяването, пациентът се оперира от опитни хирурзи. В Отделението по гръдна хирургия на ACIBADEM Healthcare Group се извършват минимално инвазивни процедури – Видео-асистирана торакоскопия (VATS) за лечение на рак в ранен стадий.

Методът VATS в гръдната хирургия

VATS е минимално инвазивен хирургичен метод за лечение на белодробни тумори в ранен стадий, при който се използват микроинструменти и три малки разреза с 2 до 3 см дължина. Миниатюрна видеокамера се вкарва през единия от разрезите, за да позволи на гръдния хирург да изследва гръдната кухина. Екстракцията на белодробни нодули и лобове се извършва без отваряне на гръдния кош.

Предимствата на тази минимално инвазивна процедура включват:

 • По-кратък болничен престой
 • По-малко следоперативна болка
 • По-малки белези
 • По-бързо възстановяване

Истории на пациенти

ПРОФ. Д-Р СЕМИХ ХАЛЕЗАРОГЛУ ВЪРНА ЖИВОТА НА ЖЕНАТА ДО МЕН
ПРОФ. Д-Р СЕМИХ ХАЛЕЗАРОГЛУ ВЪРНА ЖИВОТА НА ЖЕНАТА ДО МЕН

Здравейте, Всеки има в живота си тежки моменти и се нуждае от съвет и опит. Затова искаме да споделим какво се случи с нас, как къде получихме помощ. Началото на юни за съпругата ми Йорданка дойде тежката диагноза- рак на белия дроб. Тази страшна болест е отнесла безброй хора, но ние решихме да не се […] Виж повече

Новини и статии по темата

Проф. Семих Халезеролу – гръдна хирургия в Acibadem
Проф. Семих Халезеролу – гръдна хирургия в Acibadem

В предаването „Духът на здравето“ по bTV проф. д-р Семих Халезеролу разказва за рисковете, симптомите и най-съвременните методи за лечение на рак на белия дроб, както и за хирургичното лечение на вродени белодробни заболявания при деца. Виж повече
Проф. д-р Семих Халезеролу лекува рак на белия дроб с най-добрата техника в света!
Проф. д-р Семих Халезеролу лекува рак на белия дроб с най-добрата техника в света!

Проф. д-р Семих Халезеролу лекува рак на белия дроб с най-добрата техника в света! Проф. д-р Семих Халезеролу е един от най-добрите специалисти в света в лечението на рак на белия дроб и сред първите, започнали прилагането на най-успешната техника за операция при това заболяване. В болници „Аджъбадем“ медицинските екипи премахват белодробни тумори с торакоскопска […] Виж повече

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search