ЗДРАВЕ НА ГЪРДАТА

ЗДРАВЕ НА ГЪРДАТА

Каква е функцията на гърдите?

Гърдите се състоят от млечни жлези и канали, които отвеждат произведеното в жлезите мляко до зърното, както и от мастна и съединителна тъкан, които запълват и свързват вътрешността. Всяка гърда е разположена върху повърхността на пекторалния мускул над ребрата. Зърното се намира в центъра на пигментирана кожа, наречена ареола. В гърдите има и лимфни съдове, които пренасят безцветна течност, наречена лимфа. Лимфните съдове се оттичат към малките, кръгли лимфни възли. Групи от лимфни възли, принадлежащи към гърдата, се намират предимно в близост до гърдата в подмишничната ямка, над ключицата и до гръдната кост. Лимфните възли задържат бактерии, ракови клетки и други вредни компоненти, които могат да се открият в лимфната система.

Защо да изберете ACIBADEM за лечение на гърдата?

Мултидисциплинарен подход

При нас пациентите получават възможност за мултидисциплинарна диагностика и лечение от опитни специалисти в сферата на хирургичното лечение на рак, пластичната хирургия, радиотерапията, химиотерапията, както и достъп до последно поколение технологични устройства.

Освен това, мултидисциплинарният подход се прилага и по отношение на поддържащите услуги, като управление хода на заболяването, предписания за хранене и генетични консултации, програми за психологическа подкрепа и физиотерапия, които се осигуряват с цел всеобхватна грижа за пациентки с рак на гърдата.

Високотехнологично оборудване

В нашите Центрове за здраве на гърдата се изпълняват програми за ранна диагностика, лечение и проследяване с най-новите технологични устройства (3-измерна мамография с томосинтез, 4-измерна ултрасонография, Вакуум-асистирана биопсия и ЯМР-направлявана биопсия).

Ранно откриване, точна диагноза

В Центровете за здраве на гърдата ACIBADEM, възможностите за ранно откриване и правилна диагноза се осигуряват с цялостен подход.

Нашите всеобхватни услуги включват мамография с томосинтез, 4-измерна ултрасонография, клиничен преглед на гърдите, обучение за самопроверка и изследвания за рак на гърдата. За жени, при които е налице висок риск от развитие на рак на млечната жлеза, се осигурява възможност за ограничаване на риска и ранно откриване с редовни прегледи и специализирани консултации.

Опитен екип от отлични специалисти

Нашият екип включва специалисти по хирургия на гърда, медицинска онкология, пластична хирургия, радиационна онкология, радиология, патология и медицинска генетика, всеки от които е опитен специалист в своята област и всички заедно осигуряват всеобхватна грижа за пациентите на Центъра на здраве на гърдата в ACIBADEM. Осигуряваме и консултации относно храненето, физиотерапия и програма за психосоциална подкрепа за пациентки с рак на гърдата.

Запазваща гърдата операция

Нашите специалисти по хирургия на гърда прилагат онкопластичен метод при операция и иновативни техники за реконструкция.

Заболявания на гърдата

Най-често срещаните бучки в гърдата са:

  • Кисти на гърдата (съдържат течност)
  • Фиброаденоми
  • Филоиден доброкачествен тумор

Други солидни доброкачествени лезии:

Радиални белези и комплексни склерозиращи лезии, папиломи, липоми, хамартоми, мастни некрози, лейомиоми, грануларно-клетъчни тумори и др.

  • КИСТИ НА ГЪРДАТА
  • Фиброаденоми
  • Филоидни тумори
  • Интрадуктални папиломи
  • Възпалителни заболявания на гърдата (мастит)
×