» РОБОТ ЗА КОЛЯНО NAVIO
РОБОТ ЗА КОЛЯНО NAVIO

РОБОТ ЗА КОЛЯНО NAVIO

Един от най-съвременните лечебни методи за травматично и/или спонтанно възникнало калцифициране на коляното. Роботът за коляно Navio се използва при непълно протезиране на коляното.

По време на операцията анатомичните данни на пациента се зареждат в дигитален формат. Този триизмерен информационен масив, който е специфичен за всеки пациент, се обработва от хирурга по компютърен път и така се подбират най-подходящите по размер компоненти за протезиране в зависимост от анатомията. Софтуерът на устройството анализира анатомичните структури на коляното на всеки отделен пациент и, като използва изображения на меките тъкани и математически стойности, подпомага хирурга в поставянето на имплантите по най-подходящия и балансиран начин.

Съвременното триизмерно технологично устройство Navio трансформира анатомичните характеристики на пациента във виртуален хирургичен план. Уредът дава възможност за проверка и промяна на стандартният план за механично отстраняване на увредената хрущялна тъкан, преди дори да е направен разрез за операцията (виртуално на компютъра на роботизираната система). Това позволява ограничаване до минимум на риска от погрешни разрези и действия, които не могат да бъдат възстановени след операцията.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search