» ПРОФ. Д-Р СЕМИХ ХАЛЕЗАРОГЛУ ВЪРНА ЖИВОТА НА ЖЕНАТА ДО МЕН
ПРОФ. Д-Р СЕМИХ ХАЛЕЗАРОГЛУ ВЪРНА ЖИВОТА НА ЖЕНАТА ДО МЕН

ПРОФ. Д-Р СЕМИХ ХАЛЕЗАРОГЛУ ВЪРНА ЖИВОТА НА ЖЕНАТА ДО МЕН

Здравейте,

Всеки има в живота си тежки моменти и се нуждае от съвет и опит. Затова искаме да споделим какво се случи с нас, как къде получихме помощ.

Началото на юни за съпругата ми Йорданка дойде тежката диагноза- рак на белия дроб. Тази страшна болест е отнесла безброй хора, но ние решихме да не се предаваме и да търсим начин да я победим. Лекарите в България дадоха мнение, че в нашия случай става въпрос за рак на белия дроб, който не подлежи на оперативна намеса, т.е борбата е само чрез химиотерапия и процента на победителите е нисък. За наш късмет в болницата съпругата ми беше в една стая с жена, която ни каза за болница „Аджъбадем”. Веднага намерихме офиса във Варна и от там получихме точна и ясна информация. Нямахме време за губене, защото тумора за месец беше пораснал с 11 мм. Малко по-късно, след 3 дена вече бяхме на път за Истанбул с кола на болница “Аджъбадем”. Там ни посрещна очарователната наша преводачка, която ни помагаше по всяко време на денонощието. Веднага на съпругата ми беше направен ПЕТ скенер. На следващия ден имахме среща с проф. д-р Семих Халезароглу – гръден хирург с почетно място сред хирурзите в Европа. Минути след началото на срещата имах чувството, че се познаваме от години и си водим приятелски разговор. Съпругата ми, която трудно се доверява на хората, беше впечатлена от вниманието, отношението и желанието му да помогне и се съгласи веднага той да я лекува. Това е перфектен контакт между пациент и лекар. Да си добър лекар, това означава да си  първо добър като човек, за да спечелиш доверието на болния. Проф. Халезароглу ни обясни какъв е проблема като за хора, които нямат медицински познания и как най-добре може да бъде решен.

Без да каже лоша дума за лекарите в България той ни показа грешката им. Оказа се че тумора на съпругата ми подлежи на оперативна намеса, факт, който даваше възможност за ликвидиране на тумора изцяло. Два дни след срещата ни операцията бе направена и левият лоб на белия дроб бе отстранен по безкръвен метод. Разреза за изваждането е около 7-8см. На втория ден след операцията съпругата ми стана с малка помощ и направи две обиколки на болничния салон сама без подкрепа от придружителя. Всеки ден професор Халезароглу идваше по два пъти на визитация, придружен от екипа си за да провери състоянието на съпругата ми. Направи ми впечатление почитта и уважението на тези млади лекари към професора. И за Д-р Гюкхан Ергене от екипа на професора съм сигурен че ще се чуват само добри думи в бъдеще.  С лъчезарна усмивка, бързи и точни действия печели веднага доверието на човека пред него. За медицинските сестри, които наричахме” добрите духчета”, мога да кажа че от натискането на бутона за повикване до пристигането им минаваха по малко от 15 секунди и си изпълняваха задълженията много внимателно и с висок професионализъм.

Много, много съм благодарен на проф. д-р Семих Халезароглу и неговия екип, че върна живота на жената до мен. Пожелавам му много години да помага на хората и да ги връща към радостта на живота.

С уважение:

Йорданка и Христо Михайлови

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search