Защо ACIBADEM е повече от болница? - Acıbadem Healthcare Services (BG)
Защо ACIBADEM е повече от болница?

Защо ACIBADEM е повече от болница?

Случвало ли ви се е някога да обиколите няколко лекари, лаборатории и лечебни заведения, за да ви поставят правилна диагноза? А накрая сте толкова изтощени, че оставате без сили за лечението.
Acibadem Healthcare Group има за цел да промени това с интегриран модел и мултидисциплинарен подход. Което на простичък език означава: всичко под един покрив, по възможност най-доброто.

Историята – от квартална поликлиника до световна верига
Първото лечебно заведение от веригата Acıbadem отваря врати през 1991 г. в едноименния квартал на Истанбул. Днес Acıbadem Healthcare Services обединява 21 болници и 16 медицински центъра в 4 държави по света, и е лидер в здравеопазването в Турция и региона. Към тях функционират дъщерни дружества, които затварят цикъла за осигуряване на комплексно обслужване на всеки пациент, всяко от тях работещо по високите стандарти на Acibadem. Сред тях са клинична, патологична, генетична и клетъчна лаборатории; компания за мобилни здравни услуги и дори университет за обучение на здравни кадри.
През 2012 г. Acıbadem направи крачка напред към глобалния пазар, сключвайки партньорство с IHH Healthcare Berhad, една от най-големите групи в Далечния изток, като по този начин стана част от втората най-голяма здравна верига в света. Начало на инвестициите извън Турция бе поставено през 2011 г., с придобиването на болница Acıbadem Sistina в Скопие, Македония. Последва придобиването на Tokuda Group и City Clinic Group през 2016 г., които са водещи доставчици на здравни услуги в България. Неотдавна отвори врати и медицински център в Амстердам, столицата на Холандия, който предоставя услуги от 1 май 2017 г.

Комплексни услуги в центрове за съвършенство
Всички болници от групата отговарят на световните стандарти и се отличават с центрове за съвършенство (Centers of Excellence). Тези центрове са лидери в своята сфера, а за пациентите разликата между обикновеното болнично отделение и такъв един център е в качеството на услугата и нейния обхват. Например в Центъра за трансплантация на органи в Acıbadem заедно работят признати хирурзи, нефролози, гастроентеролози, детски гастроентеролози, анестезиолози, специалисти по интензивни грижи, специалисти по храненето и специализирани медицински сестри. Те са в състояние да осигурят всеобхватно лечение и грижа на всеки етап от процеса, да овладеят евентуални усложнения при сложни операции, и използват най-новите и щадящи за пациента методи в работата си.
В Acibadem работят 11 онкологични центъра, 16 кардиологични центъра, 13 центъра за инвитро оплождане; 11 центъра за трансплантация на органи (черен дроб, бъбреци, костен мозък); 9 центъра за лечение на гръбначни заболявания; 1 център за спортна медицина, акредитиран от FIFA, и 6 центъра за роботизирана хирургия, всички с национални и международни акредитации, най-съвременно технологично оборудване и квалифицирани експерти със сериозен опит в своята област.

Интегрирани здравни услуги на световно ниво
Извън болниците и медицинските центрове, Acıbadem Healthcare Group предлага интегриран модел на здравна система, който може да служи за образец в световен мащаб.
Генетичната лаборатория Acıbadem Labgen предоставя услуги в сферата на генетичната диагностика и персонализираната медицина. Тя осигурява генетична диагностика за установяване на носителство и предпазване от над 200 заболявания. Клетъчната лаборатория Acıbadem Labcell работи в една от най-съвременните области от медицината – клетъчните терапии. Labcell се превърна във водещата лаборатория в Турция за имунотерапии и изследвания със стволови клетки, и особено за развитие на клетъчни терапии и противоракови ваксини. Патологичната лаборатория Acıbadem Pathology има подразделения във всяка болница Acıbadem, които осигуряват интраоперативни патологични консултации (гефрир), макроскопски изследвания, оценка на пробите „до леглото на пациента“, събиране и транспортиране на болнични проби. Уникалното в случая е възможността специалистите в централните лаборатории и техните болнични подразделения да общуват на живо помежду си и да виждат едни и същи микроскопски изображения с еднакво качество, което позволява на цялата система да работи по еднакви стандарти. Прилагането на интегрирана „дигитална патология“ на такова ниво е първото и единственото по рода си в страната.
Извън обхвата на лечебните дейности, Aplus посреща нуждите на лечебните заведения от изхранване на пациентите и персонала, обслужване на заведения на тяхна територия, почистване, пране, доставки – всичко в рамките на една организация. Acıbadem Project Management извършва планиране, изпълнение, контрол и консултиране на големи инвестиционни проекти, като например болници, с услуги „до ключ“ за успешен старт. Acibadem Mobile предлага интегрирани мобилни здравни услуги, включително медицински кол център с 24/7 обслужване от лекари и специализирани медицински екипи. А Acıbadem University, в който работят едни от водещите академични преподаватели в Турция, създава висококвалифицирани здравни кадри и допринася за развитието на медицинската наука. В университета работи и един от трите най-големи симулационни образователни центрове в света – Центърът за клинични симулации CASE.

Център за обслужване на международни пациенти
Всяка година много пациенти от различни краища на света пътуват до Турция за лечение и много от тях избират Acıbadem, където имат на разположение най-съвременните технологии в света и медицински екипи, обучен по международните стандарти за качество. За тяхно улеснение е създаден Центърът за международни пациенти, който предоставя обслужване “на едно гише“ и подпомага всеки пациент от деня на първото запитване към болницата до момента на завръщането му в родната страна. Центърът работи в три подразделения с над 150 служители – мениджърски състав в централния офис, опитен многоезичен персонал във всяка болница Acıbadem и представителни офиси в повече от 20 държави по света. Всеки пациент от чужбина се посреща от опитен специалист, който говори родния му език, и може да разчита на неговото съдействие за всички детайли, свързани с пътуването, настаняването и самото лечение, за да се чувства максимално комфортно дори далече от дома.
За допълнителна информация:
T +905309768394 (с viber и whatsapp)
renginar.mutlu@acibadem.com (на български език)

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search