» НОВИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА COVID-19 ЗАПОЧНАХА В ТУРЦИЯ
НОВИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА COVID-19 ЗАПОЧНАХА В ТУРЦИЯ

НОВИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА COVID-19 ЗАПОЧНАХА В ТУРЦИЯ

Научният свят работи интензивно върху нови проучвания за развитие на предпазни и терапевтични методи срещу новия коронавирус. Турски учени също започнаха изследователски проучвания във връзка с вируса, който засегна сериозно целия свят. Acıbadem Healthcare Group провежда с бързи темпове научни изследвания относно Covid-19, съвместно с Университета Acıbadem и под наблюдението на Министерството на здравеопазването в Турция, TUBİTAK (Националната агенция за научно и технологично развитие) и TUSEB.

Целият свят е в битка с коронавируса. За момента няма утвърдени специфични методи за лечение и ваксини за предпазване от новия вирус, който с бързото си разпространение и животозастрашаващи последици се превърна в основна тема в дневния ред на всяка държава по света. Поради това, научният свят в момента е концентриран върху разработването на нови предпазни и терапевтични методи за справяне с вируса. С ускорени темпове се работи едновременно за ваксини и възможности за лечение след заразяване с вируса, които да спасят хиляди човешки животи. В тази връзка, Acıbadem Healthcare Group в сътрудничество с Университета Acıbadem започна нови проучвания относно Covid-19, под наблюдението на здравното министерство, TUBİTAK и TUSEB.

Същевременно, сътрудничеството и подкрепата, осигурявани от всички здравни и научни институции в Турция, са от ключово значение за провеждането на тези проучвания. Страната разполага с биотехнологичната инфрактруктура, квалифицирана работна сила и компетентни медицински професионалисти за извършването на подобни изследвания.

Изследвания се провеждат в 6 различни направления

Изследователските проекти, започнали в Acıbadem Healthcare Group, включват разработването на ваксина като първичен метод за предпазване от вируса, както и терапевтични методи. В рамките на изследванията са започнали проучвания за създаването на ваксина, която да създава имунитет срещу вируса при здрави индивиди, преди инфектиране с вируса.

Вирус-специфичен Гама глобулин, интерлевкин-6 блокер, вирус-специфични Т-лимфоцити, вирус-специфични имунни клетки и лечение с мезенхимни стволови клетки при сериозно увреждане на белите дробове са сред изследваните терапевтични методи. Целта е изследванията да бъдат завършени в максимално кратки срокове, а резултатите от тях да бъдат приложени в лечението на Covid-19.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search