Трансплантация на черен дроб – кога и как?

Трансплантация на черен дроб – кога и как?

Защо прекаляването с храна може да бъде опасно за черния ни дроб и как да съхраним здравето на този толкова важен човешки орган, обяснява доц. Стоян Ханджиев, началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология в Acibadem City Clinic в София. А проф. Ремзи Емироглу, който ръководи екипа за чернодробни трансплантации в Acibadem в Турция, разказва кога се налага присаждане на нов орган и защо трансплантацията на черен дроб от жив донор може да бъде алтернатива за пациентите с хронична чернодробна недостатъчност. Двамата гостуваха в предаването „Духът на здравето“ по bTV.

Само през последната година в Acibadem са извършени 160 чернодробни трансплантации на възрастни и деца, повечето от тях от живи донори. Нито един донор не е изгубен, а за реципиента това е шанс за нормален живот

×
Search