IFC стана партньор в инвестицията на Acıbadem Health Group в България - Acıbadem Healthcare Services (BG)
IFC стана партньор в инвестицията на Acıbadem Health Group в България

IFC стана партньор в инвестицията на Acıbadem Health Group в България

Международната финансова корпорация (IFC), част от Световната банка, инвестира 15 млн. евро в Acıbadem City Clinic – инвестиция на Acıbadem Health Group в България. Инвестицията има за цел да подкрепи стратегията за растеж на Acıbadem Health Group в Близкия Изток и Балканите, както и да допринесе за подобряване на здравните услуги в България.

Неотдавна Acıbadem Health Group направи своята трета инвестиция в международен план и се превърна в най-големия частен доставчик на здравни услуги в България, със закупуването на Tokuda Group и City Clinic Group.

„За нас е удоволствие, че IFC стана партньор на Acıbadem City Clinic и подкрепя целите на Acıbadem Health Group за развитие в Европа. Това е показател за доверието в нашата група. С тази инвестиция се стремим частните здравни услуги в България и региона да станат по-модерни и достъпни, а пациентите да получават висококачествена медицинска грижа“, заяви изпълнителният директор на Acıbadem Health Group, Мехмет Али Айдънлар.

Acıbadem Health Group работи в България под бранда Acıbadem City Clinic и управлява болница за сърдечносъдови заболявания с 84 легла в София, онкологична болница с 80 легла, 4 медицински центъра – два в София и по един в Бургас и Варна, кардиологична болница с 31 легла в Бургас и болница с 560 легла в София.

„Глобалната инвестиционна стратегия на IFC предвижда разширяване на висококачествените здравни услуги в развиващите се държави и съвместна работа с институциите, които могат да осигурят най-добрите услуги на пациентите. Освен това, като партньор на Acıbadem в България ние подкрепяме повишаването на конкурентоспособността на турската компания в световен мащаб“, заяви Карстен Мюлер, директор „Индустрия, земеделие и услуги“ на IFC за региона на Европа, Близкия Изток и Северна Африка.

Acıbadem City Clinic, която обединява две водещи здравни структури в България, има за цел да направи висококачествените здравни услуги по-достъпни за пациентите в обхвата на националното здравно осигуряване, чрез ръст на продуктивността. Освен това, Acıbadem Health Group ще предоставя добри възможности за професионална реализация на талантливи лекари и здравен персонал в България.

Турция е втората най-голяма страна в света с портфолио от 5 млрд. долара, в която IFC оперира и осигурява услуги от офисите си в Истанбул за цяла Европа, Близкия Изток и Северна Африка. През финансовата 2016 г. IFC направи краткосрочни и дългосрочни инвестиции за общо 1,8 млрд. долара, включително в синдикации с други финансови институции.

В процеса на партьорство юридическите услуги за Acıbadem са предоставени от Esin Attorney Partnership, член на Baker & McKenzie International, а за IFC – от Norton Rose Fulbright.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search