Безплатни консултации във Варна за деца и възрастни с онкологични заболявания - Acıbadem Healthcare Services (BG)
Безплатни консултации във Варна за деца и възрастни с онкологични заболявания

Безплатни консултации във Варна за деца и възрастни с онкологични заболявания

Безплатни консултации във Варна за деца и възрастни с онкологични заболявания

На 23 август 2017 г. проф. д-р Фулия Агаоглу, специалист по радиационна онкология от болница Acıbadem Atakent, ще консултира безплатно пациенти във Варна. Консултациите са подходящи за хора с онкологични заболявания, които търсят второ медицинско мнение или се интересуват от съвременните възможности за лъчелечение, включително брахитерапия.

Специалист с над 20 години опит

Проф. д-р Фулия Агаоглу е завършила „Медицина“ през 1993 г. в İstanbul Üniversitesi и специализация по радиационна онкология през 1997 г. Обучавала се е в престижната Royal Marsden Hospital в Лондон, а към днешна дата е авторитетен специалист в областта на лъчетерапията, брахитерапията и педиатричната радиотерапия.

Безопасността е основен приоритет при лечението на деца

Лъчетерапията става все по-ефективна с помощта на съвременните високотехнологични устройства. Те използват лечебна доза радиация, за да предизвикат свиване на туморните образувания. Повечето от тях могат да се прилагат и при деца над 1-годишна възраст, но в този процес трябва задължително да се отчита спецификата на младия организъм и детската психика. От ключово значение при децата е терапията да се провежда с точния метод и точната доза, при максимална защита на здравите тъкани. За целта е необходимо лечението да се извършва от специалист с опит конкретно в детската радиотерапия.

Брахитерапията – облъчване на туморите „отвътре“

Лъчетерапията е важна част от лечението на онкологични заболявания, а брахитерапията е един от най-съвременните методи в тази сфера. Представлява „вътрешно облъчване“, при което източникът на радиация под формата на имплант се вкарва в самия тумор или в непосредствена близост до него. Брахитерапията може да се прилага заедно със стандартното външно лъчелечение или самостоятелно, и дава предимства като висока ефективност и по-слабо засягане на здравите тъкани, тъй като източникът на лъчение е разположен в болния участък.

Кой може да се възползва от съвременния метод?

Брахитерапията се прилага най-често при т.нар. тумори на главата и шията – рак на езика, на устата, на носа, някои видове кожен рак. Използва се при гинекологични онкологични заболявания, рак на простатата, саркоми на меките тъкани. При пациенти с бронхиални тумори брахитерапия може да се приложи по време на хирургичната операция или след нея, за облъчване на туморното ложе.

За консултациите с проф. д-р Фулия Агаоглу на 23 август във Варна е необходимо предварително записване. Пациентите с онкологични заболявания, които нямат възможност да пътуват, могат да ни изпратят медицинските си документи по интернет за безплатна онлайн консултация. За информация и записване, обадете ни се на тел. 0885 997 779.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search