"ПРОВЕРЯВАЙТЕ РЕДОВНО ДЕЦАТА СИ ЗА СКОЛИОЗА" - Acıbadem Healthcare Services (BG)
„ПРОВЕРЯВАЙТЕ РЕДОВНО ДЕЦАТА СИ ЗА СКОЛИОЗА“

„ПРОВЕРЯВАЙТЕ РЕДОВНО ДЕЦАТА СИ ЗА СКОЛИОЗА“

Емина Сандал научила, че има сколиоза, на 24 години

Известната певица и актриса Емина Сандал участва в 5-ото поред отбелязване на „Юни, месец на информираността за сколиоза“ тази година.

На 10 юни 2017 г. Емина Сандал посети церемонията по откриването на изложба на тема „Цветя за сколиозата“, която включва 15 произведения на изкуството на художника Илкер Селимлер и е разположена в Центъра за гръбначни заболявания на болница Acıbadem Maslak. „Това е много хубава изложба. Чувствам се изключително щастлива и развълнувана да присъствам на откриването й. Дойдох тук, за да помогна за информираността за това заболяване, защото аз също страдах от сколиоза“, каза тя. Известната певица се възползва от възможността да получи подробна информация за сколиозата от специалиста по ортопедия и травматология проф. д-р Ахмет Аланай от Центъра за гръбначни заболявания в болница Acıbadem Maslak.

Емина Сандал смята, че родителите трябва внимателно да следят децата си за сколиоза: „Много е важно да се проверяват за заболяването във възрастта 12-14 години, за да може при възникнал проблем да се възползват от предимствата на рано поставената диагноза. Аз стриктно наблюдавам децата си и също ги доведох на лекар. Децата трябва да се проверяват за сколиоза по същия начин, по който се водят на контролни очни и други медицински прегледи“.

Емина Сандал разказа и как при нея самата е била открита сколиоза: „Когато бях на 24 години забелязах, че лявото ми рамо стои малко по-ниско в сравнение с дясното. От време на време усещах и известна болка. Аз правя много упражнения. Спортът е изключително важен за мен. Тогава посетих лекар, защото исках да разбера на какво се дължи това. Казаха ми, че не могат да ме излекуват, защото съм закъсняла“. Емина Сандал счита, че сколиозата не е болест, а състояние, и допълва: „Родителите несъмнено трябва да следят внимателно децата си, за да могат да разчитат на ранна диагноза“.

При певицата сколиозата не е била забелязана навреме, въпреки че родителите й са лекари. „Сега нямам проблеми, свързани със сколиозата. Смятам, че и за в бъдеще няма да имам проблеми, защото при мен е в лека форма и правя много упражнения“, каза още Емина Сандал.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search