» Предпазни мерки срещу COVID-19
Предпазни мерки срещу COVID-19

Предпазни мерки срещу COVID-19

Acibadem възобновява приема на пациенти в Турция

От няколко месеца светът преминава през криза заради разпространението на Covid-19. Много държави, включително Турция, въведоха пълно или частично блокиране, за да забавят разпространението на пандемията. При тези обстоятелства Acıbadem Healthcare Group предприе необходимите предпазни мерки и продължава да оказва подкрепа на всички пациенти.

Още от 11 март 2020 г., когато беше официално потвърден първият случай на заразен с коронавирус пациент в Турция, Acıbadem Healthcare Group задейства процедурите си за управление в кризисни ситуации. Реорганизирахме всички наши болници и медицински центрове. Тъй като отговаряхме на критериите на Министерството на здравеопазването, нашите болници бяха обявени за пандемични, което ни позволи да диагностицираме и лекуваме пациенти с Covid-19, наред с останалите прегледи, диагностични и терапевтични услуги. Извън чисто физическите и медицински компетенции, възможността да служим на хората в подобен период ни дава повод за духовна гордост.

Процедурите за безопасност и контрол на инфекциите в болници Acıbadem винаги са надхвърляли общоприетите стандарти в световен план. Във връзка с пандемията от Covid-19, нашата Комисия за контрол на инфекциите осъществи проверка и последващ постоянен контрол на тези мерки. Пациентите със съмнения или потвърден Covid-19 се посрещат и изолират в предварително определени за целта зони. Медицинските професионалисти, които работят с тях, нямат контакт с останалите пациенти с цел избягване на заразяване. Публичните зони в болниците се дезинфекцират регулярно; списанията в чакалните, както и седалките и столовете в кафе зоните са отстранени; разрешена е продажбата само на пакетирана храна, а за вероятните и потвърдените пациенти с Covid-19 са предназначени отделни асансьори. В болниците сме отделили стаи за лекарите, медицинските сестри и всички от персонала, които работят с пациенти с Covid-19, в случай че предпочитат да не се прибират у дома предвид риска от заразяване.

Всички пациенти с оплаквания от кашлица и температура се посрещат в изолирана зона от спешните отделения. Целият медицински персонал е екипиран с лични предпазни средства и за всички пациенти са осигурени маски за предотвратяване на заразяване. Зоните за прегледи и прием на пациенти без Covid-19 са строго отделени и изолирани от зоните за спешни пациенти. Освен това, пациентите в зоните за прегледи се обслужват от персонал, определен специално за това звено. С оглед на сигурността на пациентите с онкологични и хронични заболявания са осигурени отделни входове за достъп до болниците. Всеки пациент може да влезе само с един придружител и при всяко посещение се измерва температурата както на пациента, така и на придружителя. Всички пациенти, на които предстои операция, преминават преглед за Covid-19. Медицинският персонал е снабден с лични предпазни средства.

Операционните зали се дезинфекцират преди всяка операция, а инструментите и оборудването се стерилизират в Централното стерилизационно звено. След операцията, пациентите се настаняват в самостоятелни стаи за възстановяване.

Acıbadem Healthcare Group ще продължи да следва препоръките на Световната здравна организация и Министерството на здравеопазването в Турция, като поставя за свой основен приоритет нуждите на нашите пациенти. Уверяваме ви, че ще продължим да посрещаме медицинските нужди на нашите пациенти по време на този труден период и занапред.  

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search