Болница, която обединява двете страни на Метрополиса - Acıbadem Healthcare Services (BG)
Болница, която обединява двете страни на Метрополиса

Болница, която обединява двете страни на Метрополиса

Здравна организация „Аджъбадем“, която обединява 22 болници и 17 центъра за извънболнични медицински услуги, продължава с пълна скорост да осъществява инвестиции, които променят облика на здравните услуги. Най-новата инвестиция на групата е болница Acıbadem Altunizade, която се откроява на здравната карта на Турция в много отношения – от иновативната архитектура до специализираните услуги. Тя ще работи на територията на района Алтунизаде в Юскюдар – един от най-старите и гъсто населени райони в Истанбул.

98 000 кв. м. застроена площ
Със своя капацитет от 350 легла и 98 000 кв. м., Acıbadem Altunizade e проектирана като първата частна болница с най-голяма площ не само в Истанбул, но и в цяла Турция. Освен това, тя ще предоставя услуги с капацитет от 75 легла за интензивни грижи и паркинг за 550 автомобила. Acıbadem Altunizade се отличава като LEED-сертифицирана, устойчива болница с чист въздух, която използва ефективно енергийните и водни ресурси, отнася се внимателно към употребата на природни ресурси и избягва причиняването на вреда на околната среда. Структурата на болничното лечебно заведение е основана на умни технологии, които намират приложение във всички направления, от осветлението и климатизацията до сигурността.

Хибридни операционни зали
В болница Acıbadem Altunizade  хирурзите ще могат да използват хибридна операционна система, която интегрира три различни диагностични уреда (3 Тесла ЯМР, 128-срезов компютърен томограф (CT) и роботизиран ангиограф), с връзка към три операционни зали. Тази структура ще даде възможност операции в областта на мозъчната хирургия, сърдечносъдовата хирургия, ортопедията и отоларингологията да бъдат направлявани с помощта на образи, получени по време на самата операция, което повишава успеваемостта на лечението.

Напреднали технологии
Апаратът Gamma Knife ICON (гама нож), който ще се използва за първи път в Турция в болница Acıbadem Altunizade, дава възможност мозъчни тумори и мозъчно-съдови заболявания да се третират с прилагане на радиация в един единствен ден, без да се налага продължителна хоспитализация и дълги операции. Устройството за томотерапия (TomoTherapy), което се върти на 360 градуса около пациента, позволява лечение на тумори с размери над 40 мм да се извършва в една единствена сесия. Апаратът TrueBeam се използва за лечение на тумори по цялото тяло. Интраоперативният 3 Тесла ЯМР осигурява магнитно-резонансни изображения на тумори в мозъка и тялото по време на хирургична операция. Плъзгащият се апарат за компютърна томография, който също е първият по рода си в Турция, позволява извършването на компютърно-томографски процедури по време на операция. Роботизираният ангиограф прави процедурите по-лесни за пациента с капацитета си да се приспособява към различни позиции.  Призма 3 Тесла ЯМР (Prism 3 Tesla), който представлява нова образна технология и ще бъде използван за първи път в Турция, може да се използва в научни изследвания с различните си софтуерни програми и функции. Роботът Да Винчи позволява операции за наднормено тегло, рак, гинекологични и други интервенции да се извършват с малки разрези и минимална кръвозагуба. SPECT CT технологията, която използва гама лъчи, има капацитета да осигури изображения на по-голяма зона и с повече комфорт в сравнение с конвенционалната компютърна томография. FORCE CT устройството осигурява изображения с висока резолюция при ниска доза радиация, което го прави много подходящо за пациенти в детска възраст.

Специализирана педиатрична клиника
Изградена да отговори изцяло на нуждите на децата, Педиатричната клиника в болница Acıbadem Altunizade ще обслужва пациенти по модела на детска болница. Клиниката разполага със самостоятелен вход от сградата и отделни чакални за здрави и болни деца. Тя разполага и с тесни специалисти за лечение на педиатрични заболявания. Други специализирани звена, изградени с фокус върху децата, са Педиатричната УНГ поликлиника и Педиатричният дентален център. В спешното отделение на болницата също има специално оборудван кът за прегледи на деца, който е отделен от зоната за възрастни.

Центрове за високи постижения
Като отлично оборудвана многопрофилна болница, Acıbadem Altunizade ще предоставя услуги посредством най-новите диагностични и лечебни методи във всяко медицинско направление. Центровете за високи постижения в болницата включват Онкологичния център, Центъра за невронауки, Клиника за рака на гърдата, Центъра по ортопедия и травматология, Центъра за интервенционална радиология, Центъра за роботизирана хирургия, Центъра за костен мозък в сътрудничество с Центъра за стволови клетки и др., в които ще се прилагат съвременни методи с мултидисциплинарен подход.

Преглед, диагностика и лечение – всичко на един етаж
В болница Acıbadem Altunizade, в която комфортът и безопасността на пациента са основен приоритет, повечето центрове и клиники предоставят възможност целия процес, от прегледа през диагностиката до лечението, да бъде планиран и осъществен на един и същи етаж. По този начин се намалява необходимостта от придвижване в болницата и се пести време както за пациента, така и за персонала. Специално смартфон приложение Beacon направлява дигитално пациентите и им помага да използват ефективно времето си на територията на болницата. Приложението поздравява посетителите на входа и ги подпомага с насоки и напомнящи сигнали по време на целия им престой.

ЛЕЧЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИИ

ACIBADEM

×
Search